Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@02:55:15 GMT

پیشوای اهل سلوک

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۶۹۲۶

پیشوای اهل سلوک

دهه کرامت فرصتی خواهد بود که بعضی از سلوک رفتاری امام رضا(ع) به عنوان الگو و اسوه رفتاری اهل سلوک، مورد تحلیل و تفسیر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام سیدمحمد تقی قادری، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و پژوهشگر تاریخ اسلام چند مورد از سلوک رفتاری آن حضرت را مورد تحلیل قرار داده و در پایگاه اطلاع‌رسانی بلاغ منتشر کرده است که در ادامه از نظر می‌گذرانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تجلی کمیت و کیفیت عبادتی عارفانه و عاشقانه 
نخستین و برجسته‌ترین سلوک رفتاری معنوی و عرفانی امام(ع) که وی را از این بعد کانون توجه دوست و دشمن قرار داده و دیگر سلوک رفتاری آن حضرت با آن معنا پیدا می‌کند سلوک وجه‌اللهی است. آنچه در سلوک رفتاری حضرت هم از نظر کمیت و کثرت و هم از نظر کیفیت متجلی و ظاهر بود و خود را نشان می‌داد عبادت عارفانه و عاشقانه بود، به‌گونه‌ای که هضم و درک آن برای کسانی که عبادت در این مرتبه از کمیت و کیفیت را تجربه نکردند سخت و دشوار است، چرا که در گزارش آمده است:
۱-اباصلت می‌گوید: من در سرخس به خانه‌ای که حضرت را زیر نظر گرفته بودند رفتم. از نگهبان اجازه گرفتم، او گفت: حالا موقع رسیدن به حضور ایشان نیست. گفتم: چرا؟ گفت: امام(ع) در هر شبانه روز هزار رکعت نماز می‌خواند و از نماز، یک ساعت پیش از ظهر و نزدیک غروب فارغ می‌شود و همه اوقاتش در جای نماز نشسته و مشغول مناجات خدا می‌شود. اباصلت به نگهبان می‌گوید در همین موقع اجازه بگیر. اجازه گرفت و من در همان حال که ایشان انتظار نماز را داشتند به حضورش شرفیاب شدم. (ابن‌بابویه، صدوق، عیون اخبارالرضا، علی اکبر غفاری، ج۲، ص ۴۳۱-۴۳۲)
۲-فردی به نام رجاء بن ابی ضحاک (دایی مأمون) در مورد عبادت و مناجات امام رضا(ع) چنین می‌گوید: مأمون مرا نزد امام(ع) به مدینه فرستاد که ایشان را از مدینه به خراسان نزد وی ببرم. مأمون سفارش کرده بود مواظب امام باشم. مسیر راه بصره، اهواز، فارس و خراسان بود و خیلی سفارش شده بود شبانه‌روز از ایشان جدا نشوم. وی می‌گوید: من همیشه کنار امام بودم و کسی را با تقواتر دربرابر خدای متعال مثل او ندیدم، ذکر خدا همیشه بر لبانشان جاری بود، همیشه خداترس و پارسا بود، موقعی که وقت نماز می‌شد در سجده‌گاه خود می‌نشست و 
سبحان الله، لااله الا الله و ذکرهای دیگر می‌گفت و بعد از نماز اطرافیان را نصیحت می‌کرد. رجاء بن ابی ضحاک اضافه می‌کند: وقتی ایشان را نزد مأمون بردم از من درباره احوالات امام پرسید؛ من آنچه را دیده بودم برای او گفتم، از رفتار و اعمال ایشان، رفتن و ماندنشان، همه آنچه اتفاق افتاده بود. مأمون گفت: ای پسر ضحاک، این مرد بهترین خلق خدا روی زمین است، دانش و عبادتش از همه‌ مردم بیشتر است. آنچه از ایشان دیدی نزد کس دیگر نگو تا بزرگواری او بر کسی آشکار نشود مگر از زبان خود من. (همان، ص۲۴۱)
۳- منابع تاریخی، امام رضا(ع) را پرهیزگاری می‌دانند که مکرر به زیارت خانه خدا و انجام مناسک حج و عمره می‌رفت. ایشان به زیارت قبر پیامبر(ص) علاقه فراوانی داشت، بالای قبر پیامبر(ص) می‌رفت و خودش را به قبر شریف می‌چسبانید. در کنار قبر پیامبر(ص) ۶ یا هشت رکعت نماز می‌خواند. در رکوع یا سجده سبحان‌الله سه بار یا بیشتر می‌گفت، زمانی که نمازش تمام می‌شد به سجده می‌رفت، آن‌قدر سجده را طولانی می‌کرد که عرق ایشان روی ریگ‌های مسجد می‌ریخت. صورت مبارکش را روی زمین یا خاک مسجد می‌گذاشت، دائم در حال عبادت بود و به عبادت عشق می‌ورزید و برای عبادت خداوند انواع رنج‌ها را تحمل می‌کرد.(همان ص۴۷۳)
۴- روزی ایشان با بزرگان ادیان مختلف مناظره داشت و سخنان زیادی بین امام(ع) و حاضران رد و بدل می‌شد. جمعیت زیادی در آن مجلس حاضر بودند. زمانی که ظهر شد امام فرمودند: وقت نماز است. یکی از حاضران که عمران نام داشت گفت: سرورم سخنانمان را قطع نکن که دلم آزرده می‌شود شاید اگر سخنانتان را ادامه دهی مسلمان شوم. ایشان فرمودند: نماز می‌خوانیم و برمی‌گردیم. امام برخاستند و نماز خواندند.(مدرسی، امامان و جنبش‌های مکتبی، ص ۲۴۸)
۵- در حالات معنوی امام رضا(ع) آمده است: ایشان کم‌خواب بود و بسیار روزه می‌گرفت. هیچ گاه سه روز روزه ماهیانه ایشان ترک نمی‌شد و می‌فرمود: این سه روز روزه معادل روزه یک سال است. (نورالابصار، ص ۳۳۵)

عبادت در متن زندگی نه در حاشیه آن
دومین سلوک رفتاری امام علی بن موسی الرضا(ع) که از وی شخصیت استثنایی ساخت و الگوی عوام و خواص قرار داد سلوک وجه‌الخلقی است، نه به این معنا که کثرت و کیفیت عبادت و مقام وجه‌اللهی از وی شخصیت معتکف‌نشین بسازد و از خلق خدا فاصله بگیرد بلکه گزارش‌ها از زندگی آن حضرت حاکی از آن است که دست‌گیری از نیازمندان و فقرا در متن زندگی‌اش قرار داشت نه درحاشیه و ذیل زندگی. از همین رو در گزارش آمده است:
۱-وقتی از صحابی خویش به نام علی‌بن‌شعیب پرسیدند: «به نظرت چه کسی از همه‌ مردم بهترین و چه کسانی بدترین زندگی را دارند؟» و او ادب نمود و عرض کرد: «ای سرور من، شما داناترید»، فرمودند: «آن کس که دیگران در زندگی او شریک باشند، بهترین زندگی و آن کس که دیگران در زندگی او شریک نباشند، بدترین زندگی را دارد». (ابن شعبه حرانی، تحف‌العقول، ص۴۴۷)
۲- مواسات حضرت آن بود که تلاش می‌کرد هنگام اعطای کمک به فرد نیازمند، به چهره‌اش نگاه نکرده و یا به نحوی از شرمندگی او در هنگام دریافت کمک جلوگیری نماید؛ یا مواسات ایشان این ویژگی را داشت که محدود به فقرا نبود، بلکه نیاز فرد حتی در زمان و شرایط خاص کافی بود. این دو ویژگی به‌علاوه ویژگی توقع نداشتن حضرت در هنگام کمک به دیگران را می‌توان در این خبری مشاهده کرد که مطابق با آن یکی از اصحاب حضرت می‌گوید در خدمت امام رضا(ع) بودم که شخصی خدمت حضرت وارد شد و عرض کرد من‌ از دوستداران شما و اجدادتان هستم و خرجی سفرم تمام شـده است. سپس درخواست کمک نمود و با توجه به آنکه فرد توانمندی بود، وعده داد هنگامی که بـه شهر و دیار خـود می‌رسد به اندازه همان مبلغ صدقه دهد. در این هنگام امام(ع) برخاستند و وارد اتاقی شدند و ۲۰۰ دینار آوردند. از پشت در وی را صدا زدند و به‌ آن شخص نیازمند فـرمودند: این ۲۰۰ دیـنار را بـگیر و در مـخارج سفر و راه از آن‌ استفاده کن و لازم نیست از طرف من صدقه دهی. فرد نیازمند پول را گرفت و رفت. عده‌ای‌ به‌ حضرت عرض کردند: چرا خود را در پشت در مخفی کردید تـا هنگام گرفتن دینارها شما را نبیند؟ حضرت فرمود: به خاطر اینکه شرمندگی نیاز بـه سؤال را در چهره‌ او نبینم. (کلینی، کافی، ج۲، ص۲۳ و۲۴)
۳-هنگامی که امام رضا(ع) در خراسان بود، آنچه داشت به فقیران اعطا می‌کرد که نوشته‌اند در روز عرفه بوده است. امام آنچنان بخششی داشت که فضل بن سهل از نزدیکان امام به او ایراد گرفت و گفت: این کار شما ضرر است. امام در پاسخ فضل فرمود: هنگامی که چیزی را برای پاداش و سخاوت دادید، آن را از بین نبرید؛ بخشش، ضرر نیست، بلکه یک سود است. انفاقی که برای خشنودی و رضای خدا صورت می‌گیرد، زیانبار نیست بلکه هزینه‌ای که برای اعمال غیرمشروع صرف می‌شود زیانبار است، مانند پادشاهان و وزرایی که مقداری هزینه برای خوانندگان و بازیگران مصرف می‌کنند. (ابن شهرآشوب، ج۴، ص۳۶۰)
۴- نقل شده هر وقت سفره غذا را برای امام پهن می‌کردند کاسه‌ای نزدیک ایشان قرار می‌دادند. ایشان از هر نوع غذا مقداری برمی‌داشتند و در آن کاسه می‌ریختند و دستور می‌دادند آن را بین فقرا تقسیم کنند. می‌فرمودند: «خداوند می‌داند همه مردم قدرت این را ندارند که بنده آزاد کنند، برای آن‌ها راه دیگری قرار داده و آن غذا دادن به فقراست. (کلینی، کافی، ج۴، ص۵۲)

سلوک مردمی 
هرچند امام علی بن موسی الرضا(ع) به دلیل داشتن مقام ملکوتی امامت و صاحب مرتبه آسمانی بودن فاصله فراوانی با مردم داشتند ولی این تفاوت مراتب برایش تعین ایجاد نمی‌کرد که بخواهد از مردم فاصله بگیرد بلکه با داشتن مراتب در قلب جامعه حضور داشت و مردمی و خاکی بود. از همین رو در گزارش آمده است:
۱-یکی از هاشمیان به نام علی بن عبدالله خیلی دوست داشت خدمت حضرت برسد و به حضورش سلام عرض کند. اما هیبت و عظمت آن حضرت سبب می‌شد اقدام نکند. یک بار حضرت رضا(ع) مختصر کسالتی داشت و مردم به عیادتش می‌رفتند. به علی بن عبدالله گفتند: اگر قصد دیدار و تشرف داری اکنون فرصت مناسبی است. وی به عیادت آن حضرت رفت. امام رضا(ع) خیلی به او احترام گذاشته و ملاطفت کرد و خوشحالش نمود. چند وقت پس از آن، علی بن عبدالله مریض شد، حضرت رضا(ع) به عیادت او رفت و آن قدر نشست تا افرادی که در خانه او بودند خارج شدند. این نهایت ادب و لطف و تکریم او را می‌رساند. (مسندالرضا، ج ۱، ص.،۴۷)
۲-خادم او یاسر نقل می‌کند :وقتی حضرت رضا(ع) تنها بود (دور از برنامه‌های حکومتی و تشریفات) همه همراهان و اطرافیان را از کوچک و بزرگ، دور خود جمع می‌کرد، با آنان حرف می‌زد، با ایشان انس می‌گرفت و همدم آنان می‌شد و هنگام غذا نیز همه آنان را از کوچک و بزرگ، جمع می‌کرد و با آنان غذا می‌خورد.
۳- یکی از اصحابش به نام محمد بن عبیدالله قمی می‌گوید: در خدمت حضرت بودم، بسیار تشنه‌ام بود، ولی نمی‌خواستم از آن حضرت آب بطلبم. حضرت خودش آب طلبید و کمی نوشید و به من هم داد و فرمود: ‌ای محمد! بنوش، آب خنک و گوارایی است. (بحارالانوار، ج ۴۹، ص ۳۱)
۴-روزی وارد حمام شد. یکی از مردم که آن حضرت را نمی‌شناخت از او خواست بر او کیسه بکشد. حضرت رضا(ع) نیز پذیرفت و مشغول کیسه کشیدن او شد. مردم آن شخص را متوجه ساختند این مرد، علی بن موسی الرضا(ع) است. مرد شروع به عذرخواهی کرد اما حضرت کار خود را ادامه داده و او را دلداری می‌داد تا ناراحت نباشد.
۵-مردی از اهالی بلخ می‌گوید: در سفر امام رضا(ع) به خراسان همراهش بودم. روزی سفره غذا طلبید و همه خدمتکاران و غلامان را بر سر سفره نشاند. گفتم: جانم به فدایت، کاش برای اینان سفره‌ای جداگانه قرار می‌دادی! فرمود: دست بردار! خدا یکی است، پدر و مادر همه نیز یکی است، پاداش قیامت هم بسته به اعمال است. (بحارالانوار، ج ۴۹، ص ۱۰۱)
۶- شبی کسی میهمان حضرت رضا(ع) بود. مشغول صحبت بودند که چراغ خراب و خاموش شد. آن مرد دست دراز کرد که چراغ را درست کند، حضرت نگذاشت و خودش به اصلاح چراغ پرداخت، سپس فرمود: ما قومی هستیم که از میهمان خود کار نمی‌کشیم. (همان، ص ۱۰۲)

سلوک خانوادگی و در تعامل با اهل خانه
خانواده نخستین هستهِ تشکیل ساختمان جامعه به شمار می‏رود و عواملی چون عشق و محبت و عاطفه را در وجود انسان‏‌ها ریشه‌دار می‏‌نماید. با رعایت موازین ارزشی اسلامی زندگی خانوادگی شکوفا می‏‌شود. آیین اسلام حقوقی برای اعضای آن به وجود می‏‌آورد که با مراعات و اجرای آن، صفا و صمیمیت چون چشمه‏‌ای جوشان در خانواده جاری می‏شود. یکی از وجوه سبک زندگی امام علی بن موسی الرضا(ع) با خانواده و نوع تعامل با اهل خانه است. از همین رو گزارش‌هایی از تعامل و سلوک رفتاری آن حضرت در تاریخ ذکر شده که هر یک از آن‌ها می‌تواند الگوی رفتاری ما با خانواده باشد.
۱- ایشان در روایتی از پیروان خود می‌خواهد برای ایجاد گشایش در زندگی و رفاه اهل خانه بکوشند: «صاحبُ النّعمةِ یَجِبُ انْ یُوَسّع علی عیالهِ؛ افرادی که از نعمتی برخوردارند باید بر زن و فرزند خود گشایش دهند». (مجلسی، بحارالانوار: ج ۷۵، ص ۳۳۵)
۲- و درکلام دیگر می‌فرمایند: «ینْبَغِی لِلرَّجُلِ أَنْ یوَسِّعَ عَلَی عِیالِهِ لِئَلَّا یتَمَنَّوْامَوْتَه: شایسته است مرد بر اهل خانه (از لحاظ مخارج زندگی) گشاده‌دستی کند تا آنان مرگ او را از خداوند درخواست نکنند». (من لایحضره الفقیه: ج۲، ص ۶۸)
۳- حسن رفتار در خانواده: خانواده کانونی است که هر چه با صفاتر و گرم‌تر باشد، زندگی شیرین‌تر و توفیقات انسان بیشتر خواهد شد. از این رو امام رضا(ع) از قول رسول خدا، هم به حسن رفتار در خانواده توصیه کرده و هم از نوع رفتار ایشان با همسرشان خبر داده و می‌فرمایند: «قَالَ رَسُولُ اللَّه(ص): أَحْسَنُ النَّاسِ إِیمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً وَ أَلْطَفُهُمْ بِأَهْلِهِ وَ أَنَا أَلْطَفُکمْ بِأَهْلِی؛ رسول خدا(ص) فرمودند: کسی که ایمانش برتر از دیگران است، اخلاقش نیکوتر و به خانواده‌اش مهربان‌تر است و من به خانواده خود، مهربان‌ترم». (عیون اخبارالرضا: ج۲، ص ۳۸).

اهتمام به نافله شب و شب زنده‌داری
تفاوت نافله و فریضه در این است در فریضه همان‌طور که از نامش پیداست حق تعالی بنده‌اش را ملزم به انجام فریضه می‌کند؛ ولی در نافله هر چند حق تعالی راهش را نشان می‌دهد ولی این بنده است که با میل و عشق، خواب شب را بر چشمش حرام می‌کند و به سحرخیزی می‌پردازد.
ازهمین رو حق تعالی می‌فرماید اینانند که به مقام محمود می‌رسند: وَمِنَ اللَّیلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَکَ عَسَی أَنْ یبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقَامًا مَحْمُودًا (سوره فرقان، آیه ۷۹) و بعضی از شب را به خواندن قرآن (در نماز) بیدار و متهجد باش که نماز شب خاص تو است، باشد که خدایت تو را به مقام محمود (شفاعت کبری) مبعوث گرداند.
همچنین رسول اعظمش در بیان آثار عملی نافله شب فرمودند: برکت این شب زنده‌داری از نظر سلوک، رشد و کسب معنویت و تقرب به جایی می‌رسد که هرچند، خداوندگار نیست چراکه حق تعالی خالق همه عالم هستی است ولی چون دست، پا، زبان و چشم وی الهی می‌شود به اذن حضرت حق خداوندگار و صاحب (کرامات) می‌شود.
ازهمین رو یکی از اصول عملی در زندگی حضرت رضا(ع) اهتمام ویژه به نوافل است. شاهد بر این سیره، سخن حضرت به دعبل و هدیه دادن پیراهنی است که هزار نافله با آن خوانده بود. امام با شنیدن اشعار پرمغز و ارزشمند دعبل ۱۰۰ دینار به او هدیه کردند، این درحالی بود که دعبل خدا را قسم داد من برای صله گرفتن نیامده‌ام و این قصیده را به طمع مال و ثروت نسرودم، سپس ۱۰۰ دینار را برگرداند و تن‌پوش و جامه‌ای از لباس‌های امام را برای تبرک جستن و شرافت‌جویی درخواست کرد. امام نیز جبّه‌ای را که به تن داشتند به وی بخشیدند و ۱۰۰ دینار را هم به وی بازگردانده و فرمودند: این کیسه زر را بگیر و برنگردان، زیرا به آن نیاز پیدا خواهی کرد. به روایت دیگر، امام رضا(ع) انگشتر عقیق و پیراهن خزسبزی را که هزار شب، در هر شبی هزار رکعت نماز در آن خوانده و هزار ختم قرآن در آن کرده بودند را با آن کیسه زر به او عطا کردند. (منتهی‌الآمال، ج۱، ص۳۴۲)

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امام رضا ع دهه کرامت علی بن موسی الرضا ع سلوک رفتاری امام رضا ع حضرت رضا ع اهل خانه حق تعالی همین رو آن حضرت امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها بر ترویج احادیث اهل بیت (ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند، زیرا رسانه می‌تواند به عنوان زبان گویای انتقال پیام آن بزرگان نقش‌آفرین باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: در بین امامان ما امام صادق (ع) به عنوان شیخ الائمه شناخته می‌شود، زیرا مطابق آنچه مشهور است، ایشان در سن 65 سالگی توسط ایادی منصور دوانیقی با زهر به شهادت رسیدند و تقریباً یکی از طولانی‌ترین زمان‌ها فرصت طلایی امامت حضرت به مدت حدود 30 سال بود.

استاد حوزه علمیه از اوضاع اجتماعی و سیاسی دوران امامت امام صادق (ع) یاد کرد و گفت: نابسامانی‌های سیاسی و انتقال قدرت از امویان به عباسیان، مسئله تعدد مذاهب فقهی، انحرافات فکری و گسترش فساد و اباحی‌گری از عواملی بود که در آن زمان وجود داشت.

او از دو اقدام مهم امام در آن شرایط یاد کرد و گفت: آن حضرت از یک سو سرمایه‌گذاری برای تربیت نخبگان انجام دادند تا این‌ها بتوانند جامعه را با فرهنگ نورانی اهل بیت (ع) آشنا کنند و از سوی دیگر به تربیت در سطح عمومی جامعه پرداختند که این نکته باید برای جامعه امروز ما نیز جنبه الگویی داشته باشد. خود امام(ع) و شاگردان حضرت در رابطه با تربیت انسان‌های شایسته در سطح عموم اقدام کردند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری به فضای سنگین در دوران پیش از امامت امام صادق (ع) اشاره کرد و ادامه داد: قبل از این دوران، دشمنان فضای سنگینی در جامعه ایجاد کرده بودند به گونه‌ای که ائمه ما نمی‌توانستند در آن فضا به نشر احکام دین بپردازند. ولی این فرصت طلایی هم برای امام باقر (ع) به وجود آمد و هم برای امام صادق (ع)، لذا اکثر روایات ما تحت عنوان «قال الباقر» و «قال الصادق» است.

 

ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خطاب به رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها روی ترویج این احادیث سرمایه‌گذاری بیشتری کنند. رسانه می‌تواند به عنوان زبان گویای انتقال پیام اهل بیت (ع) نقش‌آفرین باشد.

استاد حوزه علمیه در ادامه سخنان خود به تبیین حدیثی از وجود نورانی امام صادق (ع) پرداخت و گفت: حضرت می‌فرماید «مَعاشِرِ الشّیعَةِ! کُونُوا لَنا زَیْنا، وَ لا تَکُونُوا عَلَینا شَیْنا. قُولُوا لِلنّاسِ حُسْنا، وَ احْفَظُوا ألْسِنَتَکُمْ وَ کُفُّوها عَنِ الْفُضُولِ وَ قَبیحِ الْقَوْلِ.» یعنی ای جمعیت ارزشمند شیعه! حرمت ما اهل بیت را پاس بدارید و مایه زینت و آبروی ما باشید و طوری رفتار نکنید که باعث شرمندگی ما به عنوان پیشوایان شما بشود. با ادبیات خوب با مردم حرف بزنید و از ادبیات فاخر استفاده کنید. هم حرف خوب بزنید و هم خوب حرف بزنید، زبان خود را از حرف‌های بیهوده کنترل کنید.

او خاطرنشان کرد: کلمات اهل بیت(ع) منحصر به یک زمان نیست و ما نیز امروز مخاطب این کلام هستیم. همه کسانی که تریبونی در اختیار دارند باید زبان خود را حفظ کنند. اول فکر کنند بعد سخن بگویند. انسان عاقل اول می‌اندیشد بعد سخن می‌گوید اما نادان اول سخن می‌گوید و بعد می‌اندیشد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تبیین ایده رهبر معظم انقلاب در کتاب «انسان 250 ساله» پرداخت و اظهار داشت: استراتژی اهل بیت علیهم السلام در طول زمان بر یک اساس و هدف شکل گرفته است و آن هدف ثابت، هدایت جامعه بشری است. من توصیه می‌کنم که این کتاب را مطالعه کنید.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود به تبیین برخی مصادیق رفتارهای امام صادق (ع) در مواجهه با مسائل مختلف در ابعاد سیاسی، اعتقادی و اخلاقی پرداخت و ضمن تأکید بر اهمیت شیوه پاسخ‌دهی به شبهات، تصریح کرد: پاسخ به شبهه گاهی نیاز به مبانی فلسفی ندارد و شیوه پاسخ به شبهه از اهمیت بالاتری برخوردار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
  • نماهنگ «امام رضایی‌ام» برای میلاد حضرت معصومه(س) منتشر شد
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب